fbpx

Herstel de verbinding met jezelf

Les 2: Ontspannen

Naast bewust tijd voor jezelf vrij maken, is ontspannen ook een zeer belangrijk onderdeel. In de onderstaande audio leg ik je uit waarom.

Ik wens je veel succes met les 2!

Lieve groeten, Regina

Beluister hier de audio van les 2:

Oefening

Tijdens de oefening doe ik de suggestie dat je de ademhalingsoefening zittend of liggend kunt uitvoeren. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om te gaan staan, als je dit fijner vindt. Onderzoek ook wat je fijner vindt; ogen open of juist dicht.

Daarnaast doe ik de suggestie om tijdens de oefening te ademen via je neus. Onderzoek ook hier eens wat je zelf prettig vindt. Misschien is dat voor jou juist wel inademen door je neus en uitademen door je mond.

Geniet van de ontspanning!

Reflectie moment

Ook vandaag weer drie reflectie vragen. Neem voldoende de tijd om de vragen te beantwoorden en wees hierin weer eerlijk en zonder oordeel naar jezelf. Probeer je gevoelens zo uitgebreid en gedetailleerd mogelijk te onderzoeken en beschrijven. Maak het jezelf niet te makkelijk 😉

Voorbeeld:
Vraag: Hoe voelt het om een ontspanningsoefening te doen?
Antwoord: Goed
Vraag dan door: Waarom voelt dit goed?
Antwoord: Omdat ik voel dat mijn lichaam echt tot rust komt en dat ik nu opmerk dat ik veel vermoeider was dan ik eigenlijk dacht.

Reflectie vragen:

– Hoe is de balans tussen inspanning en ontspannen in jouw dagelijks leven?
– Gun jij jezelf (dagelijks) tijd om te ontspannen? Hoe voelt dat voor jou om jezelf dat te gunnen?
– Hoe voel jij je na het doen van een ontspanningsoefening/ademhalingsoefening?

Deel je ervaringen

Naast het luisteren van de audioles het doen van de oefening(en) en het reflecteren is er ook de mogelijkheid om je ervaringen te delen en je vragen te stellen binnen de besloten Facebook groep.

Ik zal veel in de groep aanwezig zijn om je vragen te beantwoorden, zodat je nog meer inzicht krijgt. Daarnaast zal ik in de groep ook extra tips met je delen.

Heb je je nog niet aangemeld voor de Facebook groep?
Klik dan HIER >>> 

➤ Heb je geen Facebook account? Maak dan een account aan.

➤ Liever niet op Facebook? Je kunt er ook voor kiezen om een (tijdelijk) account aan te maken en deze weer te verwijder na afloop van de training!