fbpx

We staan elke dag onder de douch, poetsen onze tanden, wassen onze kleding en beddengoed, poetsen ons huis en rijden zo nu en dan onze auto door de wasstraat, maar hoe vaak reinig jij jezelf energetisch?

Er zijn verschillende omstandigheden die ervoor zorgen dat je energieveld vervuild raakt, we worden namelijk continu beïnvloed door de energie om ons heen. Zware energie blijft aan je energieveld ‘plakken’, maar ook emotionele processen en geroddel hebben effect op jouw energieveld en kan allerlei klachten veroorzaken. Denk hierbij aan slecht slapen, onbalans, onrustig gevoel, vermoeidheid en kwakkelende gezondheid. Het is daarom van belang om regelmatig je energieveld op te schonen.

Door regelmatig je energieveld op te schonen zal je ook merken dat je gemakkelijker bij jezelf kunt blijven in vervelende situaties.

Onderstaande tips kun je toepassen voor het opschonen van je energieveld en leefomgeving.

Tip 1: Jezelf energetisch opschonen onder de douche
Het is heel eenvoudig om je dagelijks op te schonen tijdens het douchen. Visualiseren dat het water (uit de douche) je gehele energieveld reinigt en dat alle negatieve energie het douche putje in stroomt. Je kunt je visualisatie ondersteunen door de negatieve energie een kleur te geven.

Deze oefening kun je dagelijks herhalen, of wanneer je voelt dat het nodig is.

Tip 2: Florida Water
Florida Water (op basis van alcohol) is afkomstig uit Peru en wordt veelal gebruikt door Sjamanen tijdens reinigingsrituelen. Je kunt Florida Water op veel verschillende wijze gebruiken. De meest eenvoudige manier is wat Florida Water op je handen te sprenkelen, je handen over elkaar wrijven  en vervolgens je gehele lichaam afstrijken. Daarnaast is het ook mogelijk om Florida Water in een verstuiver te doen en vervolgens een aantal keer te sprayen. Een ander mogelijkheid is om een scheut Florida Water toe te voegen aan je badwater om jezelf tijdens het badderen energetisch te reinigen.

Verstuif het Florida water enkele keren boven je bed om nare dromen tegen te gaan en je te beschermen tijdens je slaap.

Je kunt met Florida Water ook je edelstenen reinigen.

Tip 3: Palo Santo
Palo Santo is de naam van een krachtige aromatische houtsoort die voorkomt in de kustgebieden van Peru, Ecuador en de Galapagos eilanden. Je kunt het ook vinden onder de naam ‘Heilig hout’. Je kunt het branden op een schaaltje of in een mooie schelp. Let op, het gaat hierbij om de rook die het hout afgeeft, dus na het aansteken, net als wierook, weer uitblazen.

Breng de rook voorzichtig langs je lichaam, of door de gehele ruimte die je wilt reinigen. Heb de intentie om jezelf en de ruimte helemaal op te schonen.

Heb je na je reinigingsritueel hout over? Zet dan eens een kopje Palo Santo thee van het ongebrande hout. Schraap met een scherp mesje wat hout van het stokje (mits van goede kwaliteit en ongeparfumeerd!) en doe de snippers in een houder voor losse thee. Voeg kokend water toe en laat het 4 tot 6 minuten trekken. Eventueel naar smaak honing toevoegen. De thee heeft een reinigende en ontspannende werking. Visualiseer dat je lichaam bij iedere slok thee wordt opgeschoond. Een heerlijk ontspannen manier van opschonen ♡

Tip 4: Negatieve affirmaties
Wist je dat negatieve affirmaties implantaten creëren in je energieveld? Observeer eens hoe je over jezelf denkt en spreekt. Negatieve affirmaties beginnen over het algemeen met: ik ben…(invullen)…
Onderzoek eens wat voor woorden je allemaal op het stippellijntje invult over jezelf. En probeer eens of je ‘ik ben’ kunt vervangen door ‘ik voel’.

Test het maar eens uit. Ga zitten en sluit je ogen. Zeg nu hardop: Ik ben ziek ..of.. ik voel mij ziek. Voel je het verschil?

Door hier bewust op te letten voorkom je dat negatieve implantaten zich nestelen in jouw energieveld.

Tip 5: Sjamanistisch opschoningsritueel
Tijdens mijn reis door Peru leerde ik een krachtig opschoningsritueel dat je uitvoert langs het water. Ik ervaar dit ritueel zelf als zeer krachtig en pas het dan ook regelmatig toe. Het ritueel vind je HIER >>>

Wil je regelmatig een energetische onschoning ontvangen?
Dat kan! Meld je aan voor het Healing Membership. Binnen het Membership zijn er verschillende opschoningen beschikbaar.  Meer informatie >>>