fbpx

Sjamanistisch opschoningsritueel

Tijdens deze oefening wil ik je kennis laten maken met een Sjamanistisch opschoningsritueel, dat ik leerde van de Q’ero sjamanen in Peru. Dit opschoningsritueel is bedoeld om alles los te laten wat niet meer bij je hoort. Je gaat het letterlijk van je af werpen!

Ga naar een water bij jou in de buurt. Dit kan een rivier zijn, een meer of de zee. Zoek in de omgeving van het water naar vijf stenen.

Zodra je deze gevonden hebt zoek je een plekje op waar je even ongestoord kunt gaan staan, zitten of liggen.

➤ Hier deed ik het ritueel aan het water in Muiderberg.

Maak nu de volgende verbindingen:

  • Verbind je eerst met jezelf. Zorg dat je helemaal aanwezig bent in je lichaam. Een fijn hulpmiddel is je ademhaling. Volg met aandacht je in en uitademing.
  • Maak contact met Moeder Aarde. Visualiseer dat er wortels uit je voeten de aarde in stromen. Je kunt ook de intentie uitspreken dat je in verbinding wilt zijn met Moeder Aarde tijdens het opschoningsritueel.
  • Maak contact met het water waar je nu bent. De Spirit van het water zal je ondersteunen tijdens het opschoningsritueel. Spreek de intentie uit dat je in verbinding wilt zijn met het water (waar je nu bent).
  • Maak contact met Sachamama, de slang. Dit is een krachtdier dat je zal ondersteunen tijdens de reiniging. Spreek je intentie uit dat je in verbinding wilt zijn met Sachamama.

Zodra je de verbinding hebt gemaakt ga je verder met de volgende stap. Je neemt twee stenen in je linker hand en drie stenen in je rechter hand. Met deze stenen ga je je hele lichaam afstrijken. Heb hierbij de intentie dat de stenen alle opnemen wat je wilt loslaten en niet meer bij je hoort. Blijf net zo lang afstrijken tot je voelt dat het klaar is.

Gooi nu de stenen in het water, zodat de Spirit van het water en Moeder Aarde de stenen weer kunnen opnemen en de energie kunnen afvoeren. Het is belangrijk dat je alle stenen in het water gooit! Neem niet een steen mee naar huis omdat je deze mooi vind of als aandenken. Als je dit wilt, zoek dan een andere steen die je niet gebruikt tijdens het ritueel!

Ben je klaar? Bedank dan Moeder Aarde, de Spirit van het Water en Sachamama (de slang) voor dit ritueel en de ondersteuning. Bedank tot slot jezelf, dat je jezelf deze opschoning hebt gegund en tijd ervoor hebt vrijgemaakt ❤ 

➤ Energetisch gezien doe je dit ritueel bij voorkeur op dinsdag of vrijdag.
Je kunt het ritueel wekelijks herhalen.

 

Wil je regelmatig een energetische onschoning ontvangen?
Dat kan! Meld je aan voor het Healing Membership.
Binnen het Membership zijn er verschillende opschoningen beschikbaar. 
Meer informatie >>>