fbpx

“Je kunt een ritueel uitvoeren om bepaalde zaken in je leven los te laten of om intenties te versterken”

Tips voor een Volle Maan Ritueel

Mediteren; Tijdens een Volle Maan meditatie laad je jezelf helemaal op met de energie van de Maan en laat je los wat niet meer met jou resoneert.

Maak de ruimte gezellig met kaarsjes, wierook en mooie stenen (als je die hebt). Ga rustig zitten of liggen en onderzoek eerst of je lichaam helemaal ontspannen is. Verbind je met de energie van de Maan en stel je voor dat het licht van de Maan zo je kruin binnen stroomt.

Verbrand wat je los wilt laten; Schrijf op een stuk papier alles op wat je los wilt laten. Denk hierbij aan oude emoties, overtuigingen, maar ook de verbinding met personen die je los wilt laten. Verbrand het papier (buiten) tijdens de Volle Maan.

Intenties neerzetten; Schrijf alle intenties en doelen op die je wilt gaan bereiken. Dit zorgt voor helderheid en dat dromen en intenties gemakkelijker verwezenlijkt kunnen worden. Leg je brief een nacht in het maanlicht en zet vervolgens de nodige stappen in de richting van je doelen. Merk je dat er bepaalde blokkades naar boven komen? Voer dan eerst het verband ritueel uit.

Opruimen; Tijdens de Volle Maan is het een goed moment om te gaan opruimen. De Volle Maan staat in het teken van loslaten, opruimen werkt dan extra krachtig. Dus duik eens in je keukenkastje, die rommelige ladekast of schoon je e-mails op. Want een opgeruimde leefomgeving, geeft minder ruis!