fbpx

KOM IN CONTACT MET JE WARE ZELF

En ontdek hoe spiritueel je werkelijk bent!

Super fijn dat je er weer bent, vandaag gaan we verder met les 2!

Het onderwerp van vandaag is ‘aanwezig zijn’. In deze les leer je waarom aanwezig zijn zo belangrijk is en geef ik je tips hoe je meer aanwezig kunt zijn.

Probeer weer voor alle onderdelen voldoende de tijd te nemen en ga er ook daadwerkelijk mee aan de slag. Hierdoor voorkom je dat het een ‘mind’ training blijft, want het gaat nu juist vooral om het voelen en ervaren.

Zondag sluiten we de training af met een live webinar. Heb je je nog niet aangemeld?
Dit kan alsnog via deze link >>>

Ik wens je veel succes met les 2!
Lieve groeten, Regina

LES 2

Beluister hier de audio van les 2:

OEFENINGEN

Oefening 1:
Op het moment dat je aanwezig bent, ga je al je zintuigen veel intenser ervaren. Alsof je ze werkelijk ‘aan’ zet. Voor vandaag wil ik je dan ook uitnodigen om alles wat je eet en drinkt zo bewust mogelijk te doen.

Vraag jezelf bij alles wat je eet of drinkt het volgende af:
– Hoe ziet het er uit wat je gaat eten of drinken?
– Hoe voelt het (raak het eens aan met je vingers 😊)
– Hoe ruikt het?
– Hoe smaakt het?
– Welk geluid produceert het als je het kauwt of doorslikt?

Oefening 2:

Tijdens deze oefening ga je met je aandacht naar je lichaam en nodig ik je uit om 5 minuten hier aanwezig te blijven.

Merk je dat je snel afgeleid raakt tijdens de oefening? Wees je er dan van bewust dat dit afleidingsmechanismes (kunnen) zijn én dat die er zijn om jou te beschermen. Na de bewustwording keer je weer met je aandacht terug naar de oefening. Hoe vaker je dit herhaalt, hoe gemakkelijker de oefening zal worden.

Merk je bepaalde lichamelijke sensaties of emoties op? Ga dan met je aandacht naar die plek in je lichaam. Adem hier rustig doorheen.

Merk je dat je het spannend vindt om deze oefening te gaan doen? Neem dan eerst de tijd om even een aantal bewuste ademhalingen te nemen. Spreek met jezelf af dat je op ieder moment de audio kunt stopzetten. Jezelf pushen in dit proces heeft geen zin en werkt alleen maak aferechts, dus luister goed naar jezelf ❣

Geniet van de aanwezigheid!

 

Wanneer je werkelijk in harmonie bent met je lichaam, wordt het een vertrouwde leraar en gids. 

~Deepak Chopra

REFLECTIE MOMENT

Reflectie is een belangrijk onderdeel in ieder transformatieproces. Het brengt bewustzijn in en over jezelf, maar ook op (oude) patronen en overtuigingen. Neem de tijd om onderstaande vragen te beantwoorden. De uitnodiging is om eerlijk en zonder oordeel naar jezelf te kijken, ook als de antwoorden je misschien niet helemaal bevallen.

Probeer je gevoelens zo uitgebreid en gedetailleerd mogelijk te onderzoeken en beschrijven. Maak het jezelf niet te makkelijk 😉

Voorbeeld:
Vraag: Hoe voelt het om een ontspanningsoefening te doen?
Antwoord: Goed
Vraag dan door: Waarom voelt dit goed?
Antwoord: Omdat ik voel dat mijn lichaam echt tot rust komt en dat ik nu opmerk dat ik veel vermoeider was dan ik eigenlijk dacht.

Reflectie vragen:
– Als ik voor de spiegel staat en kijk naar mijn lichaam, dan zie ik…..?
– Waarom ben ik meer met aandacht in mijn hoofd dan in mijn lichaam? (Indien van toepassing)
– Voel ik mij volledig op mijn gemak en veilig in mijn lichaam? En vertrouw ik echt op mijn lichaam?
– Hoe voelt het om bewust aanwezig te zijn (in mijn lichaam)?

DEEL JE ERVARINGEN…

Naast het luisteren van de audioles, het doen van de oefening(en) en het reflecteren, nodig ik je uit om je inzichten en ervaringen te delen binnen de besloten Facebook groep. Ook kun je hier je vragen stellen.

Daarnaast wil ik je uitnodigen om binnen de Facebook groep te delen wanneer jij van plan bent om tijd voor jezelf te gaat inplannen, een mooie stok achter de deur 😉

Ik zal veel in de groep aanwezig zijn om je vragen te beantwoorden, zodat je nog meer inzicht krijgt. Daarnaast zal ik in de groep ook extra tips met je delen. Heb je je nog niet aangemeld voor de Facebook groep?
Klik dan HIER >>>

➤ Heb je geen Facebook account? Maak dan een account aan.

➤ Liever niet op Facebook? Je kunt er ook voor kiezen om een (tijdelijk) account aan te maken en deze weer te verwijder na afloop van de training!

Contactgegevens

Regina van Eijk
'Leven vanuit Verbinding'

info@mahatmahealer.nl
06 - 47 149 403

Download de gratis
Healing app ♥