fbpx

Afgelopen woensdag heb ik, samen met een goede vriendin, een wandeling gemaakt door de bossen bij Lage Vuursche (echt een aanrader als je eens in de buurt bent!). Genoten van de prachtige natuur en de heerlijke lente zon. Tijdens de wandeling kwamen we een obstakel tegen. Deze boomstronk was aanleiding voor een interessant gesprek over keuzes maken en stappen zetten.

Regelmatig organiseer ik een activatie of healing, waarbij blokkades worden verwijderd, zodat de weg vrij wordt gemaakt om energie weer te laten stromen.

Een mooi voorbeeld hiervan is de Blauwdruk activatie. Tijdens deze activatie worden eeuwen oude energetische schilden verwijderd, waardoor de connectie met de Aarde en het Universum hersteld worden. Iets wat jou goed kan ondersteunen, als je meer inzicht wilt in je missie op Aarde en het vergroten van jouw creatiekracht.

Maar wat is dan de volgende stap?

Na de activatie kun je afwachten tot er ‘iets’ in je leven veranderd, maar heel eerlijk, dan kun je wachten tot je een ons weegt. Dit is niet zoals het in het Universum werkt. Het Universum reageert op jouw acties. Op wat jij uitzendt. Wacht jij af, dan zal het Universum ook afwachten. Het klinkt simpel, en dat is het ook!

Een healing en de verschillende activaties zijn er voor bedoeld om de weg voor jou vrij te maken, zodat energie weer kan stromen. Als de weg vrij is, dan is de volgende stap aan jou. Jij hebt hierin de keuze. Wil jij verandering in je leven, op welk vlak dan ook, dan zul je stappen moeten zetten. Je zult in actie moeten komen. Want jij bent degene die de echte verandering teweeg brengt. Jij bent de ware sleutel tot iedere verandering in jouw leven.

Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

1) Waar ligt je focus?
Ga eens bij jezelf na waar je focus ligt. Ben jij bezig met wat je wilt veranderen, waar je naar toe wilt? Of ligt de focus op wat je niet wilt, wat er ontbreekt in je leven? Het is echt een kwestie van kiezen. Onthoudt goed, je trekt aan waar je aandacht op gefocust is!

2) Schep een duidelijk beeld
Je kunt voor jezelf duidelijk hebben wat de verandering is. Maar laat dit beeld niet alleen in je hoofd rond dolen. Schrijf op wat je wilt, of maak een moodbord. Het zijn simpele tools, maar ontzettend effectief.

3) Heb een positieve mindset
Bekijk het leven op een positieve manier. Er valt uit iedere negatieve situatie iets positiefs te halen. En dat wil absoluut niet zeggen dat je nooit eens ergens van mag balen, maar zorg dan dat je baal-moment kortdurend is en laat je er niet door uit het veld slaan.

4) Gebruik affirmaties
Affirmaties zijn positieve krachtige zinnen, die ik dagelijks toepas. Laat de zinnen door je heen stromen, voel wat de affirmatie met je doet, op het moment dat je deze uitspreekt. Dit maakt de affirmatie nog krachtiger.

Enkele van mijn favoriete affirmaties:
-Ik hou van mezelf en iedereen houdt van mij
-Energie stroomt moeiteloos door mij heen
-Mijn frequentie en bewustzijn nemen iedere dag toe
-Ik ontvang van alle mogelijke kanten hulp om mijn blokkades te doorbreken
-Ik vertrouw mezelf en het Universum volledig
-Ik ben succesvol in alles wat ik doe
-Ik ben waardevol

5) Hoe voelt die verandering aan?
Je hebt een duidelijk beeld van de verandering die je wilt laten plaatsvinden, in of buiten jezelf. Maar hoe voelt die verandering aan? Hoe voelt het als je die ene blokkade eindelijk hebt doorbroken? Hoe voelt het als je eindelijk die nieuwe baan hebt, die je al zo lang wilde? Hoe voelt het als je eindelijk die stap hebt gezet, die je al tijden wilde zetten, maar nooit durfde? Leg je focus op dit gevoel, niet op het gevoel van gemis!

6) Heel blokkades
Merk je in dit proces een weerstand op? FIJN! Een helder signaal van een blokkade.
Ga op onderzoek uit naar die blokkade. Dit kan een (diepe) overtuiging zijn, meegekregen vanuit je jeugd of van voorouders. Of een onverwerkte emotie. Kijk ernaar, geef het aandacht. Heel de blokkade en laat het los. Emoties willen gevoeld worden. Dus komen deze op, neem er dan ook echt even de tijd voor. Stop ze niet weg! Bemerk je een negatieve of beperkende overtuiging? Kijk dan eens hoe je deze kunt ombuigen naar een positieve.

7) Zet stappen in de richting van je doel
Wat is er voor nodig om jouw doel te behalen? Wil je een nieuwe baan? Ga dan op zoek. Het Universum zal je de vacature pas aanreiken op het moment dat jij er naar op zoek gaat. Wil je meer klanten in je praktijk? Zet een advertentie. Promoot je bedrijf. Kom van die bank af en onderneem actie. Blijf ook tijdens deze stap onderzoeken of er blokkades zijn, die je ervan weerhouden om actie te ondernemen!

8) Herhalen!
Blijf bovengenoemde stappen net zo lang herhalen tot je jouw doel hebt bereikt. Laat je niet uit het veld slaan. Ook als je gestelde doel niet binnen een paar dagen gerealiseerd is. Krijg je bijvoorbeeld die droombaan niet? Dan heeft het Universum een nog veel beter doel voor jouw in petto, heb daar vertrouwen in en hou vol!

We staan aan het begin van een bijzonder transformerend tijdperk, waarin de energie in frequentie steeds verder toeneemt. Mijn diepe wens is, dat steeds meer mensen gaan beseffen dat we allemaal de creator zijn van ons eigen leven. En dat we met z’n allen die verantwoordelijkheid ook daadwerkelijk gaan nemen!

Ik wens je veel plezier en inspiratie toe met de tips en hoop dat je bijzonder en mooie (verdere) stappen gaat zetten ❤